Holdoversigt

 

FB – Forældre-barn (1-3 år)  (husk at tilmelde dit barn og ikke dig selv).

Dette hold er for forældre og deres børn i alderen 1-3 år. På dette hold lærer børnene at være trygge ved vand og situationerne i svømmehallen. Børnene har deres forældre med i vandet, hvor de også deltager aktivt. Formålet med dette hold er at blive tryg ved vandet, så man kan gå til svømning selv. Barnet skal være minimum 1 år og maksimalt 3 år ved sæsonstart.

B – Begynder (3-5 år)

Begynderholdene henvender sig til børn fra 3-5 år. Børnene leger i vandet uden mor og far, og det primære formål er vandtilvænning. Der er en instruktør og en hjælpetræner til stede. Træneren laver et program til hver gang, og i slutningen af sæsonen får børnene D-prøven. På dette hold opnår børnene tryghed ved at være i vandet alene, lærer at dykke, og lærer forskellen på strakt og bøjet fodled. I slutningen af sæsonen vurderer træneren, om barnet skal rykkes op på et andet hold (Begynder 2 (BII) eller Begynder-store (BS)), eller om barnet ville have mere gavn af at blive på holdet i den næste sæson.

BII – Begynder 2 (4-6 år)

Henvender sig til børn fra 4-6 år. Undervisningen foregår gennem leg, hvor børnene lærer at svømme stille og roligt. Børnene opnår den nødvendige tryghed ved vand og lærer at få hovedet under vandet. Man tilstræber at lære dem de første trin på selvredningsstigen, at flyde og at svømme lidt med crawlben. I slutningen af sæsonen får børnene E-prøven som bevis på, hvad de har lært i løbet af sæsonen. I slutningen af sæsonen vurderer træneren, hvilket hold barnet vil have mest udbytte af i den næste sæson. Men husk: Svømning, det er jo bare noget, vi leger.

BS – Begynder-store (6-7 år) (på lavt vand i det lille bassin)

Dette hold er for de børn, som manglede den sidste tryghed på Begynder 2 (BII), før de kommer over i det store bassin. Dette kan vedrøre vandtilvænning, mod eller indlæring. På Begynder-store holdene får børnene muligheden for at lege og lære de ting, de skulle på Begynder 2 (BII), helt til bunds. Dette hold henvender sig til større børn fra 6-7 år. Holdene er som regel hurtige til at lære, og man bygger på de ting, børnene mangler, for at opnå den sidste tryghed, så de kan komme over i det store bassin. I slutningen af sæsonen forsøger man at komme over i det store bassin, så man ved, om man er klar til det, når man tilmelder sig til næste sæson.

BIII – Begynder 3

Dette er det første hold i det store bassin. (Det er ikke alle børn, som har ”behov” for dette hold, og det kan springes over). Her lærer man at klare sig i det store bassin, og man kommer igennem de tilhørende trin på selvredningsstigen. Man begynder at svømme med arme og får kendskab til crawl. Børnene svømmer ofte primært på den korte led i den lave ende. Der vil være lidt leg i undervisningen, og man lærer at flyde og dykke.

BIV – Begynder 4

Her lærer man at svømme med arme og bliver introduceret til crawl, rygcrawl og butterfly. Man tilstræber at svømme på langs i bassinet, så man også svømmer i den dybe del af det store bassin. På dette hold skal man kunne glide, flyde og dykke. Eleverne stifter bekendtskab med crawl og butterfly. De lærer at slå koldbøtter i vandet, og der indlæres også gennem leg. I slutningen af sæsonen vurderer træneren, hvilket hold barnet vil have mest udbytte af i den næste sæson. Desuden arbejder man hen imod, at barnet opnår L-prøven.

BV – Begynder 5

Svømmere på Begynder 5 (BV) har gået på Begynder 4 (BIV), men mangler den sidste styrke for at kunne svømme længere distancer. Der svømmes fra første dag på langs i det store bassin, og det skal de tilmeldte børn være indstillet på. Børnene er som oftest lidt ældre og dygtigere end børnene på Begynder 4 (BIV), men dette forhindrer os jo ikke i at lege lidt. I løbet af sæsonen opøves de færdigheder, som svømmeren skal have på plads for at kunne komme på Let Øvede (LØ). I slutningen af sæsonen får man L-prøven, og træneren vurderer, hvilket hold man vil have mest udbytte af i den næste sæson.

LØ A – Let Øvede Adventure

Er for svømmere, der har gået på Begynder 5 (BV), og som gerne vil fortsætte med at gå til svømning, men som ikke er så vilde med at svømme baner, konkurrencesvømning eller deltage i stævner. Dette er for dig, der elsker at være i vandet, og som synes det er sjovt at udfordre dig selv på mange måder. Vi vil gennem leg stadig forbedre din svømning gennem de 4 grundfærdigheder (balance, fremdrift, vejrtrækning og elementskift), men vi vil også bruge tid på boldspil, udspring, undervandsrugby, synkronsvømning, dykning og meget mere. Alt sammen for at have det sjovt sammen i vandet.

LØ – Let Øvede

På dette hold rettes svømmernes stilarter. Teknikken i crawl og rygcrawl forbedres, og butterfly samt brystsvømning introduceres. Distancerne bliver længere, og træneren giver svømmerne flere udfordringer, samtidig med at der bygges videre på det kendte. Desuden vil man begynde at øve hovedspring/startspring og vendinger til stævner. Det forventes, at holdet har en social dimension, således at svømmerne så vidt muligt deltager i de arrangementer, der er i klubben. Man bliver her inviteret til de forskellige begynderstævner. I slutningen af sæsonen får man F-prøven, og træneren vurderer, hvilket hold man vil få mest udbytte af i den næste sæson.

Ø – Øvede

Holdet er for svømmere, der har opnået gode basale færdigheder i vandet. Der vil være test, hvor svømmerne skal arbejde med deres personlige rekorder og svømme på tid. Svømmerne tilbydes at deltage i turneringsstævner, Fynsmesterskabet samt Klubmesterskabet, hvilket bidrager til at sikre et socialt sammenhold på holdet. Der vil være fokus på at mestre de korrekte svømmeteknikker, rytme og vendinger i alle fire svømmearter. Dette inkluderer svømmeteknikker som rygcrawl med strakte arme og lillefingersætning, crawl med korrekt vejrtrækning, rytme og vendinger samt kombineret butterfly og brystsvømning. Træningstiden bliver forlænget, så der bliver tid til både tekniktræning, konditionsforbedring og længere distancer.

Ø12+ – Øvede 12+

Holdet er for svømmere der er 12 år eller derover og har opnået de basale færdigheder i vandet. Undervisningstiden vil være på 1 time og der vil være fokus på banesvømning, at få lært de korrekte svømmeteknikker, motionssvømning og få en god rytme og vendinger i de 4 svømmearter. Holdet er for svømmere som gerne vil fortsætte med at svømme og som ønsker at svømme en til to gange om ugen. Det vil være muligt at tilmelde sig holdet to gange om ugen for en reduceret pris. Svømmerne vil blive inviteret til stævner men der er ingen stævnepligt.