Hold

FB – Forældre barn
Bassin: Lille bassinAlder: fra 1-4 år.Dette hold er til forældre og deres børn i 1 -4 års alderen. På dette hold lære børnene at være tryg ved vand og situationerne i svømmehallen. Børnene har forældrene med i vandet hvor de også deltager aktivt. Formålet med dette hold er at blive tryg ved vandet så man kan gå til svømning selv. I slutningen af sæsonen vurdere træneren om barnet skal på Begynder eller fortsætte påforældrebarn-holdet sammen med sine forældre i næste sæson.
B – Begynder
Bassin: Lille bassin
Alder: Fra 4 år
Note: Uden mor og far. Begynderholdene henvender sig til børn fra 4 år og til slutningen af børnehaveperioden. Børnene leger i vandet uden mor og far. Der er en instruktør og højst sandsynligt en hjælpetræner til stede. Træneren laver et program til hver gang og i slutningen af sæsonen får børnene D-prøven. På dette hold opnår børnene en tryghed ved vand alene, dykke, kende forskel på strakt og bøjet fodled. I slutningen af sæsonen vurdere træneren om barnet skal på et andet hold (Begynder II eller Bstore) eller om barnet ville få mere gavn af at blive på holdet i næste sæson.

Mål:
1. Sig goddag til hinanden under vandet
2. Dyk ned og kom op gennem en hula-hop-ring
3. Dyk efter forskellige ting på bunden
4. Delfin-hop med plade/uden plade
5. Flyd på ryggen/maven
6. Hele gruppen: Leg fange- dykkeleg
7. Skub en plade fra kant til kant med næsen
8. Kend forskel på strakt og bøjet fodled
9. Spring fra kanten på benene

B II – Begynder II
Bassin: Lille bassin
Alder: 5-6 år
Note: Uden mor og far. Begynder II holdene henvender sig til børn fra 5-6 år. Undervisningen foregår gennem leg, hvor børnene lærer at svømme stille og roligt. Børnene opnår den nødvendige tryghed ved vand og lærer at flyde og at svømme crawl, ryg og flyben. I slutningen af sæsonen får børnene E-prøven som bevis på hvad de har lært i løbet af sæsonen. I slutningen af sæsonen vurderer træneren hvilket hold barnet vil få mest ud af det i næste sæson. Men husk: Svømning, det er jo bare noget vi leger.

Mål:
1. Sig goddag til hinanden under vandet
2. Dyk ned og kom op gennem en hula-hop-ring
3. Dyk efter forskellige ting på bunden
4. Delfin-hop med plade/uden plade
5. Flyd på ryggen/maven
6. Hele gruppen: Leg fange- dykkeleg
7. Skub en plade fra kant til kant med næsen
8. Kend forskel på strakt og bøjet fodled
9. Spring fra kanten på benene

BS – Begynder store
Bassin: Lille bassin
Alder: Fra 7 år og op
Note: Børn som mangler den sidste tryghed til det store bassin. B-store er til de børn som manglede den sidste tryghed på begynder II til at komme over i det store bassin. På B-storholdene får børnene muligheden for at lege og lærer de ting de skulle på Begynder II helt i bund. Dette hold henvender sig til større børn fra 7 år. Holdene er som regel hurtige til at lære og man bygger på de ting børnene mangler for at få den sidste tryghed for at kunne komme over i det store bassin. I slutningen af sæsonen vurderer træneren hvilket hold barnet vil få mest ud af det i næste sæson. Og svømning er jo noget vi leger!

Mål:
1. 3 børn sammen: Bestem på skift hvordan man skal bevæge sig fra kant til kant, må ikke være det samme
2. Hele holdet: Fange leg
3. Spring som en Delfin gennem hula-hop-ring
4. Sæt af fra kanten – glid og rul rundt i vandet
5. Svøm flyben fra kant til kant
6. Svøm rygcrawlben fra kant til kant
7. Svøm crawlben fra kant til kant
8. Slå en forlæns kolbøtte
9. Spring fra høj kant på benene

Fra vandskræk til vandglad.

Dette hold er for alle dem der gerne vil lære at svømme og gebærde sig i vand, og som ikke har gået til svømning før og som er kommet sent i gang.

Holdet bliver undervist i det lille bassin med formål om at rykke i det store bassin.

Holdet er et begynderhold, men for de lidt større børn i alderen 10-14 år. På holdet skal man være opmærksom på, at der kan være stor spredning i forhold til svømmefærdighederne, men målet er at lære at svømme sammen med nogen på sin egen alder.

Undervisningen er rettet mod, at de unge skal blive fuldt vandtilvænnet. Formålet er gennem øvelser og leg at udvide de unges kendskab til svømningen og derved forbedre svømningen gennem de indlærte svømmeøvelser. De fleste af øvelserne sker gennem leg i vandet, da dette er den bedste måde at gøre de unge fortrolige med vandet. Svømmeundervisningen er ligeledes tilrettelagt således, at de unge lærer så mange svømmefærdigheder, at de kan klare sig godt og sikkert i vand. Dette sker gennem øvelser og leg, der skal give dem gode færdigheder inden for især rygcrawl og crawl.

B IV – Begynder IV
Bassin: Store bassin
Begynder 4 holdene er det første hold i det store bassin. Her lærer man at svømme med arme og kende til crawl, ryg og fly. I starten af sæsonen har børnene bælter på, men i løbet af sæsonen, når børnene er trygge ved det og kan svømme uden bælte tages det af. På dette holdskal man kunne glide, flyde og dykke. Der vil være leg i undervisningen, men man begynder at svømme 25 m distancer i løbet af året. I slutningen af sæsonen vurderer træneren hvilket hold barnet vil få mest ud af det i næste sæson. Desuden får man L-prøven også svømning er jo bare noget vi leger!

Mål:
1. Slå en forlæns/baglæns kolbøtte i vandet
2. Glid igennem en ring uden bælte
3. Svøm 25 m pandefly med svømmefødder
4. Svøm 121/2 – 25 m fly svømning
5. Svøm 25 m rygcrawl
6. Svøm 25 m crawl
7. Samle genstande op fra den lave ende
8. træd vande i mindst 1 minut
9. Spring fra kant eller skammel – på benene på 2 forskellige måder

B V – Begynder V
Bassin: Store bassin
Svømmere på B5 har gået på B4, men mangler den sidste styrke for at kunne svømme længere distancer. Børnene er som oftest lidt ældre og dygtigere end børnene på B4, men dette forhindre os jo ikke i at lege lidt. I løbet af sæsonen opøves de ting som svømmeren skal have på plads for at kunne komme på LØ. I slutningen af sæsonen får man L-prøven og træneren vurdere hvilket hold man vil få mest ud af i næste sæson.

Letøvede (LØ)

Dette hold er for svømmere der har gået på BV, der gerne vil blive hurtigere til at svømme og bedre til at svømme.

Holdet fortsætter med at udvikle børnenes svømmefærdigheder. Der øves hovedspring og vendinger, distancerne bliver længere, dykning og der vil blive introduceret bjærgning og hjælp af træt svømmer. Der vil stadig være plads til læring gennem leg og det er vigtigt at det skal være sjovt at lære at svømme.

I løbet af sæsonen vil der være mulighed for at deltage i stævner og weekendarrangementer. I første omgang klubbens egne stævner og svømmeovernatning, men også begynderstævner hvor man svømmer mod andre klubber på Fyn.

Aqua adventure (LØ A)

Er for svømmere der har gået på BV og gerne vil fortsætte med at gå til svømning, men som ikke er så vilde med at svømme konkurrencesvømning og deltage i stævner.

For dig der elsker at være i vandet, og synes det er sjovt at udfordre dig selv på mange måder. Vi vil gennem leg stadig forbedre din svømning gennem de 4 grundfærdigheder (balance, fremdrift, vejrtrækning og elementskift), men vil også bruge tid på boldspil, udspring, undervandsrugby, synkronsvømning, dykning og meget mere. Alt sammen for at have det sjovt sammen, i vandet.

Mål:
1. At fortsætte med at være dygtig til at svømme
2. At turde noget, man ikke troede, man kunne
3. At springe fra vipperne
4. At dykke ned på 4.10m
5. At kunne redde sig selv og andre

VB – Voksen begynder
Bassin: Store bassin
Ingen svømmemæssige forudsætninger er påkrævet på dette hold
Talentspirer

Holdet er et nyt tiltage og skal være for de børn som har mod på at få rettet på deres tekniske kunnen selvom de måske ikke er så gamle. Det er børn som på sigt ønsker at rykke op på konkurrenceholdet og svømme flere gange om ugen. Undervisningen er ca. 45 min hvoraf de sidste 15 min er samtidig med konkurrenceholdet.

12+ Øvede 

Holdet er for svømmere der er 12 år eller derover og har opnået de basale færdigheder i vandet. Undervisningstiden vil være på 1 time og der vil være fokus på banesvømning, at få lært de korrekte svømmeteknikker, motionssvømning og få en god rytme og vendinger i de 4 svømmearter. Holdet er for svømmere som gerne vil fortsætte med at svømme og som ønsker at svømme en til to gange om ugen. Det vil være muligt at tilmelde sig holdet to gange om ugen for en reduceret pris. Svømmerne vil blive inviteret til stævner men der er ingen stævnepligt.

Talentholdet

Talentholdet træner sammen med konkurrenceholdet og bliver inviteret med til de samme stævner som konkurrenceholdet, men træner kun to gange om ugen. Holdet er kun for svømmere fra 1. til 5. klasse.

Konkurrence 3

Konkurrenceholdet træner tre gange om ugen (mandag, tirsdag og torsdag). Efter aftale kan den ene træningsgang byttes ud med fredag. Der forventes stævnedeltagelse og at man er aktiv i klubben. Det er en forudsætning at man kan svømme alle fire stilarter med en pæn teknik og har lyst til at svømme tre gange om ugen. Der fokuseres på teknikudvikling, vendinger og starter. Ydermere svømmes der længere distancer. Konkurrenceholdet er afhængig af forældrenes opbakning med kørsel til stævner, som officials, ved sociale arrangementer mv.

Konkurrence 4

Konkurrenceholdet træner fire gange om ugen (mandag, tirsdag, torsdag og fredag). Der forventes stævnedeltagelse og at man er aktiv i klubben. Det er en forudsætning at man kan svømme alle fire stilarter med en pæn teknik og har lyst til at svømme fire gange om ugen. Der fokuseres på teknikudvikling, vendinger og starter. Ydermere svømmes der længere distancer. Konkurrenceholdet er afhængig af forældrenes opbakning med kørsel til stævner, som officials, ved sociale arrangementer mv.

Familiehold uden træner

Dette er holdet hvor vi tilbyder forældre med børn at lave en fast svømmeaften hvor hele familien (2 børn+2voksne) kan komme i det lille bassin og man som forældre selv kan være sammen med børnene og sørge for at de bliver trygge i vandet – om tiden bliver brugt på leg eller afslapning er helt op til jer selv. Holdet har ingen træner men der vil selvfølgelig være en livredder tilstede i hallen. Man tilmelder kun sine børn, men man er velkommen til selv at gå i vandet eller bare blive på kanten. Da holdet ingen træner har, kræver det en smule forældre disciplin, så man selv løser eventuelle konflikter børnene imellem. Holdet lukkes ved 8 tilmeldte børn – altså max fire familier, så der er plads til alle.

 VLØ – Voksen Let øvede
Bassin: Store bassin
 VØ – Voksen øvede
Bassin: Store bassin